Core Java - Interview Questions and Answers

161. How can class be imported to a program?

Ans: To import a class, the import keyword should be used as shown.;
import classname;

162. How can class be imported from a package to a program?

Ans: import java . packagename . classname (or) import java.package name.*;

163. What is a constructor?

Ans: A constructor is a special kind of method that determines how an object is
initialized when created.

164. Which keyword is used to create an instance of a class?

Ans: new.

165. Which method is used to garbage collect an object?

Ans: finalize ().

166. Constructors can be overloaded like regular methods.

a)True
b)False
Ans: a.

167. What is casting?

Ans: Casting is bused to convert the value of one type to another.

168. Casting between primitive types allows conversion of one primitive type to another.

a)True
b)False
Ans: a.

169. Casting occurs commonly between numeric types.

a)True
b)False
Ans: a.

170. Boolean values can be cast into any other primitive type.

a)True
b)False
Ans: b.


Post a Comment

Mới hơn Cũ hơn